Clayton feat

vr 8 maart

BIG BAND / JAZZ

Big Band Conservatorium van Amsterdam o.l.v. John Clayton

Dit evenement heeft reeds plaatsgevonden

De al zeven keer voor een Grammy genomineerde John Clayton is een veelgevraagd dirrigent/bassist/componist. Hij werkte onder anderen met Count Basie, Quincy Jones en Tommy Lipuma. ‘Als ik voor het Clayton-Hamilton Jazz Orchestra componeer of arrangeer, ben ik een volgeling van Duke Ellington, Thad Jones, Oliver Nelson en Gil Evans, om een paar namen te noemen,’zegt Clayton.

De afgelopen jaren was John Clayton regelmatig op het conservatorium te gast als leider van het project The Black Roots of Jazz, waarin hij samen met studenten van het conservatorium en beroemde gast-artiesten een variëteit aan jazzstijlen verkende, alsook de manier waarop deze stijlen zijn gevormd door de muziek, het sociale bewustzijn en de politieke geschiedenis van de Afro-Amerikanen.

De Concert Big Band, bestaande uit master studenten van het Conservatorium van Amsterdam, staat regelmatig centraal in bijzondere projecten. In december 2012 speelde het onder leiding van Justin DiCioccio de tijdloze muziek van de legendarische componist en bandleider Stan Kenton. Daarvoor boekte de bigband met het programma ‘West Side Story’ een groot succes. Ook speelde deze formatie eerder Gil Evans’ ‘Miles Ahead’ en ‘ Porgy & Bess’ op het North Sea Jazz Festival.

Voor en na het concert zal DJ Osa zorgen voor een mix van funk, soul en grooves.

Studenten:                                                                    € 7,00
Staanplaats:                                                                 € 10,00
Zitplaats (ook mogelijk met diner) :                  € 14,00
Dineren kan vanaf 19:00 uur.

In samenwerking met: