erimaj

do 22 november

FUNK / JAZZ / SOUL

Erimaj

Dit evenement heeft reeds plaatsgevonden

Jamire Williams is een bloeiende, wereldberoemde muzikant, producer en componist in de New York scene. De in Houston Texas geboren Jamire toonde op zeer jonge leeftijd talent op de drums die hij heeft aangescherpt en geperfectioneerd door de jaren heen.  Hij is afgestudeerd aan de Grammy Award winnende Houston’s High School voor de Performing & Visual Arts die ook de broedplaats is geweest voor Beyonce Knowles en super-producer Brian-Micheal Cox.  Na zijn vestiging in New York, ontving hij zijn BFA in Jazz en hedendaagse muziek uit New School University en werd gekozen als ontvanger van Young Beacon Award van de universiteit.

Op dit moment leidt Jamire zijn eigen band genaamd ERIMAJ die de New York Times heeft aangeduid als “muziek … verrassend nieuw, een deel van iets dat groter is, en nog steeds naamloos.”

Naast bandlid zijn vindt Jamire ook nog de tijd om op te treden, te toeren en/of op te nemen met opmerkelijke artiesten als Bilal, Solange Knowles, Roy Hargrove, Jason Moran, Christian Scott, Robert Glasper, Corrine Bailey Rae, Renee Neufville, Cubic Zirconia, Eric Roberson, Pharoah Sanders, Kenny Garrett, Terence Blanchard , goeroe, DJ Logic, Jacky Terrasson, Bobby Hutcherson, Dr Lonnie Smith, Tiombe Lockhart, Stefon Harris & Gretchen Parlato om een paar op te noemen.

Recent genomineerd in de Poll van het Downbeat Magazine voor opkomende ster in de drum categorie. Hij is zeker iemand die u in de gaten moet houden.

ERIMAJ is onderdeel van onze ‘NY Next’ serie, waar ook Chris Dave, Becca Stevens en Christian Scott onder vallen.

Staanplaats: €14,00