gilles-peterson-mala

za 24 november

CLUB NIGHT

Mala in Cuba Live & Gilles Peterson

Dit evenement heeft reeds plaatsgevonden

De North Sea Jazz Club en het MC Theater presenteren een avond met 6 acts over 2 zalen; Mala in Cuba Live, Gilles Peterson, Onra, Sidi Touré, DJ Leroy Rey & Thelonious zullen het Amsterdamse westergas-terrein overnemen en op z’n kop zetten.

Mala in Cuba Live

De Brit Mala is een van de pioniers van de dubstep. Samen met Coki is hij bekend onder alias Digital Mystikz en is hij een van de creatieve geesten achter het label en clubnight DMZ. Hij is echter geen fan van hokjesdenken, vandaar deze merkwaardige samenwerking;

Gilles Peterson vroeg de Brit om mee te doen aan het ‘Havana Culture: New Cuba Sound’ project, waarbij de dj/producer in Cuba plaats nam tussen traditionele muzikanten. De opnames van deze jamsessies zijn in de Londense studio door een eigenzinnige mix gehaald, waardoor het donkere, diepe en traditionele basgeluid van Mala behouden is gebleven. Op 24 november komt hij langs voor een unieke liveset.

Gilles Peterson

Zijn loopbaan begon Gilles Peterson bij een piratenzender in Zuid-Londen maar groeide uit tot BBC 6 Radio DJ, producer en platenbaas van Brownswood Recordings maar voornamelijk Black music goeroe.

Het geheim achter het succes van zijn radioshows is heel simpel, Gilles selecteert de mooiste nieuwe muziek die hij als eerste kan bemachtigen. Van Sun-Ra tot Roy Hargrove tot Theo Parrish en Flying Lotus. Als het swingt en aan Gilles eisen voldoet dan gaat de plaat on Air.

Onra

Onra is afkomstig uit Parijs en werd bekend met zijn debuut A Hip-Hop Tribute to Soul Music, dat regelmatig airplay kreeg door Gilles Peterson. Deze Funky Fransman mengt futuristische hiphop, funk en disco tot een dansbaar geheel. Zijn Vietnamese roots gebruikte hij als inspiratiebron voor het album Chinoiseries. Het album zorgde voor meer commercieel succes en fragmenten werden gebruikt in de promotiecampagne van de Olympische Spelen in Beijing.

Sidi Touré

Sidi Touré (Gao, Mali) maakte als kind zijn eerste eigen gitaar van hout.  Hij werd tijdens zijn jeugd geconfronteerd met een conflict tussen de onverbiddelijke aantrekkingskracht van muziek en de verwachtingen van zijn adellijke familie. Ondanks afkeuring van zijn familie werd Sidi de leadzanger van de band van zijn school en werd toen het jongste lid van het regionale orkest Gao, de Songhaï Stars. Hij won tweemaal de award voor ‘beste zanger’ voor ‘Manou Tchirey’en tourde intensief door de noordelijke regio’s van Mali en Niger. Sidi zijn geluid bevat niet alleen zijn roots, maar daagt deze ook uit. Hij heeft een kritische gedachte, waardoor zijn nummers een doel en een boodschap meekrijgen. “The songs must come from within,” zegt Touré. “If I sing about things and there is no change, then it will have been a waste.”

DJ Leroy Rey

Leroy Rey is al on the scene sinds de mid-jaren 90. Veelzijdig, energiek en daarom veelgevraagd is hij al jaren resident van o.a. Wicked Jazz Sounds, Jimmy Woo en is een graag geziene act op Lowlands en het North Sea Jazz Festival.

Thelonious

Guido van Dieren, oftewel DJ Thelonious, maakte eind jaren negentig zijn debuut in Nighttown Café, Rotterdam. Nu is hij uitgegroeid tot een bekende naam binnen de Nederlandse dj-scene. Hij is gretig naar nieuwe muziek en nieuwe sounds, vooral in de hoek van de UK funky, hiphop, nu soul, afrobeat, latin dubstep en house.

Staanplaats: €18,00

Early Bird: €12,00 (Limited amount of tickets!)