Rokia-Traore-feat

wo 16 maart

FOLK / WORLD

Rokia Traoré - Né So

Dit evenement heeft reeds plaatsgevonden

Zowel op het podium als in haar songs grijpt Rokia Traoré je aandacht van begin tot eind met haar kruisbestuiving van hippe Westerse én traditionele Malinese muziek. De Malinese zangeres en multi-instrumentalist komt met haar gloednieuwe album Né So (home) naar de club voor een exclusief concert.

Als dochter van een diplomaat reisde Traoré van Algerije en Saoedi-Arabië via Frankrijk naar België. De platenspeler was vaders grootste vriend en werd overal mee naartoe genomen om muzikale liefdes te delen met de familie: afrobeat van Fela Kuti, soul van Otis Redding en klassiek van Mozart. Op haar tweeëntwintigste studeert ze Sociale Wetenschappen aan de universiteit in Brussel, maar besluit ze alles op te geven om zich in haar geboorteland te storten op dat waar haar hart vol van is: muziek maken. Een gedurfde keuze.

Hoewel ze in Mali (te) weinig waardering krijgt, scoort Traoré in het Westen met haar indrukwekkende performances en krachtige, emotionele stem. Ook haar albums Winata, Tchamantché en het in 2013 uitgebrachte Beautiful Africa, waarop ze experimenteert met jazz, blues en rock, krijgen niets dan lof. Vanavond speelt ze muziek van het nieuwe album dat in februari uit zal komen, met tien eigen songs en een cover van Billie Holiday’s ‘Strange Fruit’.


Deuren open:                         20:00 uur
Aanvang:                                  21:00 uur

Entree:                                      € 27,50
Entree met CJP-korting:    € 25,00