SPECIALS

Op het programma van de club staan de nodige terugkerende series & speciale programma’s. Hieronder staan er enkele uitgelicht.

 

FRIDAY NIGHT OUT

Friday Night Out is dé uitgaansavond van de North Sea Jazz Club. Sinds het moment dat de club haar deuren opende in mei 2012,  speelt huisband The Fresh Cuts  – al zo’n 60 edities – met een almaar groeiende lijst gastartiesten in de club. Zoals de naam al zegt wordt  Friday Night Out op vrijdagavond geprogrammeerd, zodat mensen direct vanuit hun werk kunnen komen borrelen en dineren, terwijl het voorprogramma een instrumentale set speelt.

De avond komt goed op stoom als The Fresh Cuts en hun gastartiesten het podium betreden. Ze spelen soul, funk en jazz-repertoire, klassiekers en eigen werk, dat speciaal voor Friday Night Out met de gasten is ingestudeerd. Er is voortdurend afwisseling op het podium en een opbouw in sfeer en energie van de avond.

Na het diner en tegen het einde van de optredens om 23:00 uur, gaan tafels en stoelen aan de kant om plaats te maken voor een dansvloer. De DJ neemt het over en maakt het feest compleet. Friday Night Out is een volledige avond uit met een reputatie om u tegen te zeggen. Het publiek kickstart haar weekend ermee en wordt iedere verrast.

Voor concerten in deze serie check het programma.

 

TRIBUTE

De tribute-serie in de North Sea Jazz Club ontstond toen George Duke overleed in augustus 2013. Door deze trieste gebeurtenis ontstond de behoefte om zijn werk en invloed op velen te eren en werd onder leiding van drummer en bandleider Danny Sahupala een groep muzikanten bijeen gebracht, die op een avond in september de muziek van het fusionicoon zou spelen. De ode aan Duke was een doorslaand succes voor het publiek, de muzikanten en speciale gasten en voor de club zelf. Een vervolg hierop was onafwendbaar en de mogelijkheden oneindig.

Sinds de eerste editie organiseerde de North Sea Jazz Club i.s.m. Danny Sahupala al vele uitverkochte tribute-avonden met verschillende gastartiesten van hoog niveau en een toegewijde band. Dat waren tot nog toe Tribute to George Duke, Tribute to Sting, Tribute to Motown, Tribute to Earth Wind & Fire, Tribute to Michael Jackson, Tribute to Prince, Tribute to Stevie Wonder, Tribute to Quincy Jones & Tribute to Neo-soul en Tribute to UK Soul.

Voor concerten in deze serie check het programma.

 

PETER BEETS MEETS…

De Nederlandse pianist Peter Beets geldt al jaren als een van de toonaangevende artiesten in het Nederlandse jazzlandschap. Vooral met zijn concertreeks Chopin meets the blues (waarbij hij klassiek met jazz en blues combineert) gooide hij hogen ogen. Daarnaast is hij de vaste pianist van The Jazz Orchestra of the Concertgebouw.

Sinds 2015 staat Peter Beets ook vast op het programma van de North Sea Jazz Club. Tijdens zijn concerten nodigt hij andere artiesten uit de crème de la crème van de Nederlandse jazz scene uit voor muzikale odes aan een door de gastartiest bepaalde muzikant of componist. Na succesvolle edities met o.a. Anton Goudsmit, Maarten Hoogenhuis, Benjamin Herman, Laura Fygi en Ruben Hein, is de North Sea Jazz Club opnieuw gastheer van Peter Beets meets…

Voor concerten in deze serie check het programma.